Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan Hevosharrastajia edustava kouluratsastaja Amanda Prittinen sijoittui prossille ensimmäisissä kansainvälisissä ponien joukkuekisoissa

Ypäjän Hevosopisto isännöi Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista käytäviä kisoja koulu- este ja pararatsastuksessa 30.6.-4.7.2021. 13-vuotias kokkolalainen Amanda Prittinen valittiin osallistumaan kansainvälisiin kisoihin Suomen edustajana ensimmäistä kertaa. Hän kilpaili pienten ponien luokassa yhdessä joukkueen muiden jäsenten kanssa. Joukkueeseen kuului Prittisen lisäksi kolme muuta suomalaista ratsastajaa: Ada Tarvonen, Mila Pietarila ja Antonia Niemelä. Amanda oli kisojen nuorin suomalaisratsastaja. Joukkue sijoittui hienosti pronssille. Amanda Prittinen ratsasti kisoissa Strandagens Cherie ponillaan, joka myös osallistui kansainvälisiin kisoihin ensimmäistä kertaa.

Muhosen tallilta maajoukkueeseen ja ensimmäisiin kansainvälisiin kisoihin

Amanda kisasi ensimmäisen kerran 2017 Kokkolassa ja hänelle hankittiin ensimmäinen oma poni, Tomppa, 2019. Amanda kisasi Tompalla aina syksyyn 2020 saakka. Tomppa oli Amandalle nk. opetusmestari: poni opetti Amandaa, joka sai näin tuntumaa oikeaan viritettyyn ja sähäkkään kisaponiin, kertoo Sirpa Muhonen ja jatkaa: ”Mukaan tuli Tompan rinnalle toinen poni, Cherie, 2019 jolla Amanda aloitti saman vuoden syksynä nk. liittovalmennuksessa ja hänet valittiin maajoukkueeseen erillisen katsastuksen kautta ensimmäisen kerran 11-vuotiaana lokakuussa 2019.” Amanda on tälläkin hetkellä Suomen maajoukkueen nuorin ratsastaja. Maajoukkuevalmennukset sisältävät ratsastusvalmennuksen lisäksi erilaisia luentoja, kuntotestejä sekä psyykkistä valmennusta kisaajille. 

Liitto- ja maajoukkuevalmennuksia järjestetään kuukausittain muutamia ja näiden lisäksi Amandaa ovat valmentaneet kotitallilla Elin Björndahl, Kati Leppälä ja äiti Sirpa Muhonen. Nyt on etsinnässä 3-5 vuotias hevonen, josta voidaan pitkällä tähtäimellä saada Amandalle kisakaveri, sanoo Sirpa Muhonen. ”Ratsastus on muissa Pohjoismaissa ainakin toistaiseksi paremmalla tasolla kuin Suomessa, joten työtä on tehtävä kovasti, jos aikoo kansainvälisesti pärjätä.” toteaa Sirpa Muhonen.


Yhdistyksen kevätkokous 27.4.2021 klo 18

Aika: 27.4.2021 klo 18
Paikka: Kokkolan kaupunginteatteri, Torikatu 48, 67100 Kokkola

ESITYSLISTA

1§ Kokouksen avaaminen
2§ Kokouksen järjestäytyminen
3§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus (todetaan läsnä olevat äänioikeutetut jäsenet)
4§ Johtokunta esittelee vuosikertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastajan lausunnon vuodelta 2020
5§ Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen johtokunnalle ja muille tilivelvollisille
6§ Sääntöjen muuttaminen
7§ Muut asiat
8§ Kokouksen päättäminen


Johtokunnan puolesta,
Mia Gustafsson, johtokunnan puheenjohtajaKeski-Pohjanmaan Hevosharrastajat ry TIEDOTE JÄSENILLE                                                  19.4.2021

Keski-Pohjanmaan Hevosharrastajat ry on valinnut yhdistykselle uuden hallituksen syyskokouksessaan 21.11.2020. Uuteen hallitukseen pyrittiin valitsemaan osaamista mahdollisimman laajasti toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen mahdollistamiseksi. Hallituksessa jatkoivat ratsastuskouluyrittäjä Sirpa Muhonen ja yhdistyksen pitkäaikainen jäsensihteeri Tiina Myllykangas. Uutena hallitukseen valittiin Sanna Rautiainen, Pia Rauhala, Kati Halmekangas, poniäiti ja taloussihteeri Minna Kleemola ja yhdistyksen sihteerinä pitkään toiminut Riitta Lempinen. Puheenjohtajaksi valittiin ratsastuksen aikuisiällä aloittanut, alaa opiskeleva, Kokkolan kaupunginteatterin talous- ja hallintojohtaja Mia Gustafsson. Yhdistyksen hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi Pia Rauhalan, sihteeriksi Riitta Lempisen, talousvastaavaksi Minna Kleemolan, sosiaalisen median tiedotustoiminnan vastaavaksi Sanna Rautiaisen ja jäsensihteeriksi Tiina Myllykankaan.

Toiminta painottuu korona-aikana jäsenille suunnatun valmennustoiminnan järjestämisen tukemiseen. Valmennustoimintaa on kyetty tuetusti järjestämään kevään aikana Muhosen tallilla. Pandemia tilanteen helpottaessa yhdistys järjestää vuonna 2021 luentoja sekä koulutustoimintaa alueellaan.

Yhdistyksen hallitus on linjannut, että yhdistys tukee seuraa edustavia kilpailijoita vuoden 2021 aikana seuraavasti: Yhdistys korvaa enemmän kuin kolme starttia alue- tai kansallisella tasolla suorittaneelle kilpailuluvan kokonaisuudessaan ja enintään kolme starttia suorittaneelle 50% kilpailuluvasta. Yhdistys korvaa myös yhdistyksen logon brodeerauksen kisahuopaan sekä kisaajien oviverhoihin.

Hallitus on käynnistänyt uusien jäsenten rekrytoinnin. Yhdistyksen uusille jäsenille annettaan liittymislahjana seuran logolla varustettu tekninen t-paita. Liittymisen etuja pyritään tuomaan esille viestinnässä eri tavoin ratsastustoimintaa aloittelevien parissa. 

Hallitus on kevään aikana toteuttanut kyselyn liittyen yhdistyksen toiminnan kehittämiseen jäsenten ja sen alueella hevostoiminnan parissa toimivien keskuudessa. Kyselyyn voi edelleen vastata yhdistyksen facebook-sivulla tai Muhosen tallilla. Hallitus rohkaisee jäseniä antamaan palautetta toiminnasta ja osallistumaan toiminnan suunnitteluun aktiivisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kphevosharrastajat@gmail.com tai olemalla yhteydessä hallituksen jäseniin. 

Keväisin terveisin,

Yhdistyksen hallitus